Slovenië project

Corsair Group heeft begin 2020 een Memorandum of Understanding getekend met een Sloveens productiebedrijf. Het doel van de partijen is om een ​​partnerschap te vormen en afvalplastic te lanceren om de activiteiten in Slovenië van brandstof te voorzien.

Slovenië speelt een strategische sleutelrol vanwege zijn geografische ligging in de regio en zijn hoge productiekwaliteit en goed opgeleid personeel.

Het partnerschap heeft tot doel de proeffase van zijn activiteiten in Q4 / 2021 te lanceren en zich te concentreren op het omzetten van plastic afval, zoals gebruikte plastic zakken, verpakkingsmateriaal en verpakkingsproducten, in olie met een laag zwavelgehalte. Deze olie is qua karakter vergelijkbaar met ruwe olie en kan worden geraffineerd tot diesel, benzine en kerosine of kan gedeeltelijk worden gebruikt als grondstof voor het maken van nieuwe plastic producten.

Het Slovenië project zal gebruik maken van de bestaande productiefaciliteit, die door de Sloveense partner voor het partnerschap is geleverd. Deze bestaande faciliteit zal verder worden ontwikkeld door tot 10 pyrolyseproductie-eenheden te installeren, elk met een productie-output van ongeveer 60.000 liter per maand.

Het partnerschap mikt op het bereiken van de volledige productiecapaciteit van ca. 600.000 liter per maand binnen 2022,